Lezing Molenaar’s Kindermeel

Zondag 24 maart 2019 hield Historische Vereniging Koog-Zaandijk haar algemene ledenvergadering in De Vermaning gevolgd door een lezing over de geschiedenis van Molenaar’s Kindermeel. Ondanks het fraaie lenteweer waren tientallen leden en andere belangstellenden naar De Vermaning in Koog aan de Zaan gekomen.

Het bestuur vertelde de leden over dat een commissie Papier druk bezig is om een event in september voor te bereiden. De financiën waren op orde en de leden stemden in met het beleid van het bestuur.

Na de pauze was er een lezing van Otto Bleker en zijn echtgenote Neeltje Bleker-Swart over de geschiedenis van Molenaar’s Kindermeel, een product van het familiebedrijf O. Molenaar & Co. te Westzaan, dat in 1888 is gesticht. Neeltje is een achterkleindochter van één van de oprichters, Gerbrand Swart. Niet alleen de lezing viel in de smaak bij onze leden ook het boek over de geschiedenis van het bedrijf vond gretig aftrek.